Kandó Kálmán

A Múltunk wikiből
Pest, 1869. július 8. – Budapest, 1931. január 13.
mérnök,
a nagyfeszültségű háromfázisú, ipari frekvenciájú váltakozóáramú vontatás első alkalmazója mozdonyoknál,
a fázisváltó kidolgozója,
a vasútvillamosítás úttörője
Wikipédia
Kandó Kálmán
1901.
Kandó Kálmán villanymozdonya.
1902.
A Kandó Kálmán által tervezett első villamosvasút-vonal megnyitása. Olaszországban.

Katus László

A műszaki fejlődés

Az 1870-es évek óta a nemzetközi fejlődés élvonalában haladó malom- és malomgépiparhoz az 1890-es években az elektrotechnika csatlakozott, elsősorban Zipernowsky Károly, Déry Miksa, Bláthy Ottó Titusz (az elektromos energia átvitele és elosztása, transzformátorrendszer, generátorok, kapcsolóberendezések), Schenek István és Farbaky István (akkumulátor), Kandó Kálmán és Tóth László (a vasúti vontatás villamosítása) találmányai és újításai révén.

Az infrastruktúra: szállítás és építkezések

A hazai ipar úttörő szerepet vállalt a villamos vasúti vontatás technikai problémáinak megoldásában is: a Ganz-gyárban Kandó Kálmán eredményes eljárást dolgozott ki a háromfázisú áram vontatásra alkalmazására, ezt azonban nem itthon, hanem Észak-Olaszországban valósították meg a gyakorlatban. A magyar vasutak villamosítására nem került sor. A Ganz-gyár tevékenysége a budapesti helyiérdekű vasutak villamosítására szorítkozott.

Szabó Miklós

A műszaki tudományok

Kandó Kálmán sikerrel oldotta meg a vasutak váltóáramú villamosítását és a modern elektromos meghajtású mozdonyok gyártását.